Mapa: Početak > Proizvodi > Robotika

Video

Pristupi jednom delu snimljenih filmovima nekih proizvoda IRIS u radu!

Robot e robotika

Pojam robot dolazi iz Češke reči "robota" znači "teški rad" ili "prisilni rad". Cilj naše kompanije je stvarati mašine, koji obavljaju "teški rad" ili "rad u lancu". Proizvodni zadaci se sve manje poveravaju radnicima, što zbog izbegavanja pritiska konkurencije koja je sve više automatizovana kako i zbog velikog troška koje ima ljudski faktor u lancu proizvodnje,a sve u cilju smanjivanja troškova finalnog proizvoda.
Naša kompanija je ukljucena u istraživačke aktivnosti vezane uglavnom za metodologiju i tehnologiju u automatizaciji fabrika i upravljanja robotsko proizvodnim procesima Robotika.
U realizaciji robotskih sistema IRIS koristi sopstveni inžinjering, u koji se slivaju mnoge studije iz raznih disciplina, kako humanističke i prirodne (kao što su organizacija rada, biologija, fiziologija, lingvistika i psihologija) tako i naucne prirode (kao što su mehanika, elektronika, automatizacija, fizika, matematika i informatika). I sve u cilju kako bi konačan rezultat bio uređaj  vrhunske tehnologije, dizajniran za jednostavno korištenje, fleksibilnost i pouzdanost.
IRIS , integrator robota (scara, antropomorfni, paralelnih) od najpoznatijih brandova u svetu (KUKA, ABB, Comau, Fanuc, MOTOMAN, Denso i dr.), nudi po veoma konkurentnim cenama robotske sisteme koji  odgovaraju za proizvodnju u gotovo svim granama industrije. X Mašina takođe nudi program rađen po mjeri, rešenja za mala i velika poduzeća, uključujući i automatsko snabdevanje bilo koje mašine za proizvodnju.

 U ponudi proizvoda IRIS za robotika sadrži:

Robotika i Paletizatori

Robot pallettizzatore

Paletizator IRIS PAL se prilagođava specifičnim potrebama automatizacije industriske proizvodnje omogućavajuci paletizaciju: kutija, vreća, rolni od papira, itd.

Sistem je vrlo fleksibilan jer se sastoji od  modularnih komponenti i njihovim brzim raspoređivanjem omogućuje upravljanje do pet ulaznih i pet izlaznih linija za paletizaciju.

Robotika i Depaletizatori

Robot depallettizzatore

U zavisnosti od vrste proizvoda i proizvodnje, potreba za depaletizacijom može da bude takva da se uzima (rukuje) ceo sloj palete, tj. puna paleta ili samo po jedan prizvod, (eventualno u kombinaciji sa veštačkim vizuelnim sistemom IRIS VIS 2 sistem za automatsko prepoznavanje objekata na paleti i određivanje tačne pozicije proizvoda koji robot uzima).

Robotika i Rukovanje

Robot manipolatore

Deset godina iskustva na području industrijske automatizacije i robotike, omogućuje nam da Vam ponudimo tehnološki napredna rešenja u projektovanju i realizaciji robotizovanih sistema za: rukovanje, manipulaciju, pomeranje, sklapanje i montažu. IRIS se zbog toga nudi kao idealni partner, radi zadovoljenja sve većih potreba proizvodnih preduzeća.


Robotika i Opsluživanje mašina

Robot asservimento macchine

Robotski sistem za opsluzivanje IRIS ENS je osmišljen i dizajniran tako da zadovolji posebne potrebe za rukovanje neophodne za automatsko opsluzivanje automatskih mašinskih alata kao što su: glodalice, obradni centri, dubilica , transfer, prese i drugo. Nalazi primenu u  sektoru mehaničke industrije i obrade metala (mesing, gvozđe, čelik, aluminij). Kao i u obradi nemetala.

Robotika i Roboti za varenje

Robot di saldatura

U realizaciji robotskih sistema za varenje IRIS WELD, IRIS koriste posebne robote najpoznatijih svetskih proizvođača (kao što su: Kuka, ABB, Comau, Fanuc, Kawasaki), čime omogućuje brži i precizniji rad. Proizvodnja male ili velike serije robotima za varenje predstavlja pobedničku soluciju za varenje i najsloženijih delova. Naše iskustvo u kreiranju sistema za robotsko zavarivanje osigurava našim klijentima kompetenciju i trajno poverenje na tržistu....

Robotika i Roboti za farbanje

Robot di veniciatura

Mašine za farbanje IRIS PAINT su rezultat iskustva IRIS u području primene boje: fleksibilna rešenja koja idu od kompletnih sistema, preko automatizacije procesa, sve do pojedinačnog obojenog proizvoda. Savremeno projektovanje i upotreba antropomorfnih robota najpoznatijih globalnih brendova (kao što su ABB, KUKA, Fanuc, MOTOMAN, i dr.) garantuju: ...

Robotika i Specijalne mašine

Impianti robotizzati speciali

Fleksibilnost ponude najbolje tehnologije i posebna pažnja za potrebama klijentele, svakog dana sve različitije , čine od IRIS idealnog partner u potrazi za napredno rešenje industriskom zahtevu. Zahtevi klijenta pažljivo se analiziraju zatim, koristeći sofisticirane softverske simulacije nalazimo tehnološki napredna rješenja ....

Robotika i Automatski rad više presa

Linee interpresse

Prednosti sistema IRIS PRES LINE, je u složenom softveru za upravljanje, kojim se iskorištava puna povezanost robota i presa preko mreže lokalnih komunikacija, kojom se omogućava "dinamička optimizacija vremena ciklus". Brzine se sinhronizuje ne samo sa presom sa kojom radi robot, već i sa svim ostalim presama i robotika. (sinhronizacija je isprepletena sa svim ucesnicima u procesu rada linije.) Krajnji rezultat je veliko povećanje efikasnosti interpresnog sistema u odnosu na tradicionalne metode rada sa ručnim ili tradicionalnim automatskim linijama....