Mapa: Početak > Proizvodi > Robotika > Paletizatori

Video

Pristupi jednom delu snimljenih filmovima nekih proizvoda IRIS u radu!

Robot paletizator "IRIS PAL XY"

Robot za paletizaciju IRIS PALNaš paletizator je projektovan da zadovolji potrebe za paletizacijom proizvođača u različitim oblastima delovanja kao što su :
   Paletizatori prehrambena industrija Prehrambena
   Paletizator za automobilska industrija Automobilska
   Paletizatore za hemiska industrija Hemiska
   Paletizatori farmaceutska industrija Farmaceutska
   Paletizator u metalmehaničkoj industiji Metalmehanička
   Paletizatori u rudarskoj industriji Rudarstvo
   Paletizator u naftnoj industriji Naftno hemiska
   Paletizatori u tekstilnoj industriji Tekstilna
   paletizatori hartije Hartije (kutije, ambalaža)

Robotizovani sistemi za paletizaciju su potpuno automatski i u stanju su da rade samostalno, bez nadzora operatora. Mašina za paletizaciju je vrlo fleksibilna i sastoji se od modularnih komponenta koji dopuštaju, u zavisnosti od načina montiranja,  upravljanje do pet ulaznih linija (parametar X od sigle modela) i paletizaciju do pet izlaznih linija (parametar Y od sigle modela).

Paletizator se dakle prilagođavaju specifičnim potrebama linija za paletizaciju proizvodnih postrojenja, omogućavajući paletizaciju kutija, kesa, vreća, papirne role, ploča i bilo kog drugog proizvoda koji može biti pakovan na paleti.

Software program za paletizatori IRIS paletFormiranje šeme za paletizaciju se događa direktno na paleti, po obliku šeme zadatoj od mašinovođe koji na brz i jednostavan način je zadaje, zahvaljujuci softver za paletizaciju IRIS paletizatori ver. 2.1. Pomoću pokretnog upravljackog monitora , može se odabrati u par sekundi način paletizacije, kao i šemu iste, koji mogu biti izabrani iz više od deset milijona unapred memorisanih izbora. Na taj način, prekid proizvodnje radi promene formata se svedi na par sekundi, što čini mašinu za paletizaciju pogodnom za paletizovanje i malenih serija proizvodnje.

Takođe moguce je uneti novu šemu paletizacije putem automatskog raspoređivanja ili samo jednostavnim "crtanjem" rasporeda paketa na svakom spratu pedane, i kontrolisati u 3D grafickom prikazu konacni izgled pedane na monitoru.
Sve gore navedeno čini sistem za paletizaciju jednostavnim za korišćenje. Paletizatori su osmišljeni da ga mogu koristiti i osobe koje nisi tehnički pripremljene. Filozofija naše kompanije je da se korisniku pruži mašine paletizatori vrhunske tehnologije koju može koristiti bilo koji korisnik. Korišćenje naših mašina može se slikovito opisati kao "korišćenje kućnog aparata – veš mašine,bojlera, televizora i sl.."
Paletizatori su opremljeni softverom za prepoznavanje mogućih greški i kvarova. Software koji u slucaju pojave kvara zaustavlja dalji rad mašine paletizatora (radi sprečavanja štete), upozorava radnika preko zvuka sirene i preko monitora prikazuje poruku sa opisom problema.

Paletizatori mogu biti opremljen na Vaš zahtev sa:
    Sistem za automatsko umetanje listova separatora na paletizatoru.*
    Magacin sa rezervnim praznim paletama (automatski dostavljač paleta).*
    Sistem za stavljanje zaštitne folije na pedanu.*
    Posebnim softverskim opcijama i specijalnim dodatni komponentima.*
    Transporteri i njihova prateća oprema.*
    Mogućnost vizuelnog prepoznavanja proizvoda ili jednostavnim čitanjem bar koda.*

Za proizvodnju paletizator a, dobavljamo komponente od najpoznatijih proizvođača robota kao što su (KUKA, ABB, Comau, Fanuc, MOTOMAN i dr.) Bez obzira na odličan kvalitet i vrhunsku tehnologiju naših mašina, niske cene su još jedna od naših prednosti.

Tehnički podaci paletizatora

Opis

Jedinica mere

Vrednost

Maksimalna veličina pedane (L x W x H)

mm

1700x1700x2800

Minimalna veličina pedane (L x W)

mm

600x400

Max. brzina paletizatora 

kutija za sat

6000

Vreme izmene palete

sec

9


(*) Ova opcija može biti izvedena direktno na šaci robota ili postavljena kao odvojeni modul.